Genel Kategoriler

Genel Kategoriler

İslamda Açık gezmek Neden Günahtır?


Yüce İslam dininde açık gezmek haram olup büyük günahlardan sayılmaktadır. Bir çok insan "İslamda Açık gezmek Neden Günahtır?" sorusunu merak etmektedir. İslamda başı açık pantolon mini etek giymek günah mıdır? başlıklı yazımızda açık gezmenin haram ve büyük günahlardan olduğunu yazmıştık.

Açık gezmek Neden Günahtır?

Kadın veya kız bir avrettir, avret ise ellerin bileklere kadar olan bölümü ile yüz harici olan tüm vücut bölümüdür. Bileklere kadar olan bölüm ile yüz haricinde açılan tüm bölüm avret olduğundan erkeklerin bakması haram ve günahtır. Bu ayetlerle sabit olup Allah'ın yasak kıldığı haramlardandır.

Yüce Allah âyet-i kerîmede meâlen buyurdu ki:
Ey Resûlüm (s.a.s)! Mü'min erkeklere söyle, harama bakmasınlar ve avret yerlerini haramdan korusunlar. Îmânı olan kadınlara da söyle, harama bakmasınlar ve avret yerlerini haram işlemekten korusunlar. (Nûr sûresi: 30)
Avret yerinizi açmayınız (yâni yalnız iken de açmayınız). Çünkü yanınızdan hiç ayrılmayan kimseler (melekler) vardır. Onlardan utanınız ve onlara saygılı olunuz.
Kaynak: (Hadîs-i şerîf Eşi'at-ül-Lemeât)

Yukarıda âyet-i kerîme meâleninde belirtildiği gibi avret yerlerin örtünmesi emredilmeketedir, nedeni ise şu Hadis-i şerifte olduğu üzere "Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür." kaynak: İ.Asakir.

Süslenip açık şekilde dışarı çıkan kadın ve kızlara erkekler sadece cinsel arzu ve istekleri için bakar. Allah açık gezen kadın ve kızların erkeklerin cinsel objesi olmamaları için örtünmelerini emretmiştir. Yüce İslam dini, Erkeler kadınların topuklarından bile etkilenebileceğini söylemektedir. Bu etkilenme şekli cinsel arzu ve istekler doğrultusunda olan bir etkilenmedir. İffetli bir kadın asla bir erkeğin, cinsel objesi olmamalıdır.

Hiç sevmediğiniz bir erkeği düşünün, o erkek siz dışarı açık bir şekilde çıktığınızda sizinle cinsel ilişkiye girdiğini düşleyerek bakmaktadır, aksini söyleyen yalan söyler. Bir kadın neden açık gezer? nedeni erkekleri kendilerine bakmaları içindir ve kendilerine bakan erkek sadece cinsel arzu ve istekleri doğrultusunda bakmaktadır.

Açık geziyorsam bu beni ilgilendirir! erkekler bakmasın! bakıyorlarsa bundan banane! diyenler elbette vardır. Dinimiz bu konuda şöyle demektedir, baktırmayacaksın, açık gezerek diğer kadınları kendine özendirmeyeceksin. Kendin günaha girdiğin gibi başkalarınıda günaha sokmayacaksın. Çağdaş kadın adı altında kadınları ve kızları köle gibi kullanan batılı zihniyetler aslında kadınlara en büyük kötülüğü yapmaktadır.

En basiti bir araba reklamında mini etekli dekolteli bir bayan arabanın önünde dikili vaziyette saatlerce bekletilmektedir, satılık hangisi? araba mı kadın mı? sen çağdaş bir kadınsın demekte amaç batılıların kadınları her yönde rahat kullanabilmesi için söylenilmiş basit bir laftan ibarettir.

Açık gezerek erkekleri tahrik etmek bazen insanı canından etmektedir, açık gezen kızlara yapılan saldırı ve tecavüzler açık giyinerek erkekleri tahrik etmelerindendir. Açık gezen bir kadının, bir yuvayı yıkmasına neden olmaktadır. Eşinde olmayanı dışarda açık bir kadında gören erkek eşine karşı arzu ve istek duymamaya başlaması bir yuvanın yıkılmasına neden olmaktadır.

Allah kadınların ev kızların örtünmelerini emretmiştir, kulları'nın nasıl bir nefse sahip olduğu en iyi bilendir. Açık gezmeyi haram kıldıysa, kadınların erkeklere birer cinsel malzeme olamaları içindir.

Açık gezen kadın veya kızlara bakan erkekler günaha girmiyormu? elbette giriyor, en basiti harama bakan erkeğin gözlerine kurşun eritilip dökülecek, bu konuda dinimizde bir çok uyarılar vardır.
İslamda Açık gezmek Neden Günahtır? Reviewed by Unknown on 12:27 Rating: 5

Hiç yorum yok:

BU SİTENİN TÜM HAKLARI SAKLIDIR BİLGİ GÜNLÜĞÜ © 19.03.2015
Powered By Blogger, GÖNDEREN ANA SAYFA

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.